fazuľové fašírky
Bezlepkové fazuľové fašírky
Autor receptu: lenkula
Chutné a ľahké na prípravu, z jednej plechovky červenej fazule
spravíte 8 fašírok.
4 porcie |
10 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Preplachnite fazulu cez sitko a vlozte do nadoby dostatocne velkej na neskorsie rozmixovanie vsetkych surovin. Pridajte dve vajcia, mrkvy postruhane na vacsom struhadle, pretlaceny cesnak, salku ovsenych vlociek, nakrajanu cibulu, horcicu a koreniny podla chuti.
- Vsetko spolu premiesajte a ponornym mixerom spracujte na masu. Podla hustoty pridajte bezlepkovu struhanku, kym nebude hmota dostatocne kompaktna. Nechajte par minut odlezat.
- Vytvarujte fasirky a oprazte na oleji alebo naolejujte a upecte v rure cca 30 minut pri 180 stupnoch, v polovici pecenia prevratte. Samozrejme doba pecenia moze byt v zavislosti od rury odlisna.
- Dobru chut!