fazuľové fašírky

Bezlepkové fazuľové fašírky

Autor receptu: lenkula

Chutné a ľahké na prípravu, z jednej plechovky červenej fazule spravíte 8 fašírok.

4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Preplachnite fazulu cez sitko a vlozte do nadoby dostatocne velkej na neskorsie rozmixovanie vsetkych surovin. Pridajte dve vajcia, mrkvy postruhane na vacsom struhadle, pretlaceny cesnak, salku ovsenych vlociek, nakrajanu cibulu, horcicu a koreniny podla chuti.
  2. Vsetko spolu premiesajte a ponornym mixerom spracujte na masu. Podla hustoty pridajte bezlepkovu struhanku, kym nebude hmota dostatocne kompaktna. Nechajte par minut odlezat.
  3. Vytvarujte fasirky a oprazte na oleji alebo naolejujte a upecte v rure cca 30 minut pri 180 stupnoch, v polovici pecenia prevratte. Samozrejme doba pecenia moze byt v zavislosti od rury odlisna.
  4. Dobru chut!