Bezlepkové bagety
Bezlepkové bagetky s lososovou penou
Autor receptu: novalim
Máte chuť na čerstvé bezlepkové bagetky?* Podľa nášho receptu si ich môžete upiecť u vás doma a na prilepšenie pridávame
ešte jeden recept na nadýchanú lososovú penu, ktorá sa k tým bagetkám super hodí. Nech sa páči, vyskúšajte náš recept.
4 bagetky porcie |
45 minút príprava |
30 minút na 230 °C |
Postup
- Na bezlepkové bagetky vo väčšej mise zmiešame spolu varechou všetky suché prísady na cesto. Do vody dáme žĺtky, agávový sirup a metličkou rozmiešame. Pridáme k suchým prísadám aj s olejom a jogurtom.
- Hnetačom vypracujeme polotuhé cesto, prikryjeme čistou utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť 90-120 minút. Po vykysnutí cesto premiešame varechou a rozdelíme do vymastených foriem na bagetky.
- Cesto vo forme uhladíme kartou a necháme ešte vo forme podkysnúť 20 minút. Dáme piecť do rúry v parnom režime na 230 °C. Pečieme približne 25-30 minút do zlatista.
- Medzitým pripravíme lososovú penu. Zmäknuté maslo, syr, smotanu, horčicu a údeného lososa rozmixujeme ponorným mixérom na hladkú penu. Pridáme kôpor, osolíme len podľa chuti (údený losos je dosť slaný) a okoreníme.
- Upečené bagetky necháme vychladnúť, potom nakrájame na kolieska a cukrárskym vreckom s ozdobnou špičkou nanášame lososovú penu. Bezlepkové bagetky ozdobíme plátkami reďkovky a lístkami mladej žeruchy.