Bezlepkové bagety

Bezlepkové bagetky s lososovou penou

Autor receptu: novalim

Máte chuť na čerstvé bezlepkové bagetky?* Podľa nášho receptu si ich môžete upiecť u vás doma a na prilepšenie pridávame ešte jeden recept na nadýchanú lososovú penu, ktorá sa k tým bagetkám super hodí. Nech sa páči, vyskúšajte náš recept.

4 bagetky
porcie
45 minút
príprava
30 minút
na 230 °C

Suroviny

Postup

  1. Na bezlepkové bagetky vo väčšej mise zmiešame spolu varechou všetky suché prísady na cesto. Do vody dáme žĺtky, agávový sirup a metličkou rozmiešame. Pridáme k suchým prísadám aj s olejom a jogurtom.
  2. Hnetačom vypracujeme polotuhé cesto, prikryjeme čistou utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť 90-120 minút. Po vykysnutí cesto premiešame varechou a rozdelíme do vymastených foriem na bagetky.
  3. Cesto vo forme uhladíme kartou a necháme ešte vo forme podkysnúť 20 minút. Dáme piecť do rúry v parnom režime na 230 °C. Pečieme približne 25-30 minút do zlatista.
  4. Medzitým pripravíme lososovú penu. Zmäknuté maslo, syr, smotanu, horčicu a údeného lososa rozmixujeme ponorným mixérom na hladkú penu. Pridáme kôpor, osolíme len podľa chuti (údený losos je dosť slaný) a okoreníme.
  5. Upečené bagetky necháme vychladnúť, potom nakrájame na kolieska a cukrárskym vreckom s ozdobnou špičkou nanášame lososovú penu. Bezlepkové bagetky ozdobíme plátkami reďkovky a lístkami mladej žeruchy.