Kelová polievka

Bezlepková kelová polievka

Autor receptu: andr3w1

Polievku sme spestrili o sladké zemiaky, ktoré v kombinácii s kelom vniesli do tohto pokrmu nové chute.

5
porcií
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibuľu nakrájame nadrobno a v hrnci dozlata osmažíme na troške olivového oleja.
  2. Pridáme rozdrvené strúčiky cesnaku, soľ, mletú papriku, čierne korenie a rozmarín.
  3. Ďalej pridáme ošúpané a na kocky nakrájané zemiaky a bataty.
  4. Na panvici jemne opečieme na kolieska nakrájanú klobásu a následne ju preložíme do hrnca k zvyšným ingredienciám.
  5. Na záver pridáme na kocky nakrájaný kel a zalejeme zeleninovým vývarom.
  6. Varíme približne 20 - 25 minút alebo kým zemiaky nezmäknú.