Beef fillet s Foie gras a salsou Pika de Calo
Autor receptu: redakcia
Postup- Odkrojíme si hovädzí filet. Ten grilujeme asi 5 minút zo všetkých strán. Šampiňónovú hlavičku potrieme olivovým olejom a tiež grilujeme z oboch strán. Posypeme soľou. Foie gras opražíme na troche olivového oleja, osolíme a okoreníme.
- Na omáčku si na panvici rozpustíme maslo a pridáme olivový olej. Pridáme prelisovaný cesnak, červené víno a necháme prevrieť. Osolíme a okoreníme. Pridáme sušený hovädzí vývar, prilejeme trochu vody, a sladkú smotanu. Premiešame a pridáme sójovú omáčku. Gustin si vymiešame s trochou vody a pomaly pridávame do omáčky podľa toho, akú ju chceme mať hustú.
- Na salsu Pika de Calo si najprv nakrájame uhorku na čo najdrobnejšie kúsky. Takisto nakrájame aj paradajku, a cibuľu. Pridáme posekanú mätu a petržlenovú vňať. Posolíme a okoreníme. Zalejeme olivovým olejom, pridáme citrónovú šťavu, a prelisovaný cesnak.
- Servírujeme nasledovne: na steak uložíme opraženú foie gras
. Na to uložíme grilovanú hlavičku šampiňóna, v ktorom máme naaranžovaný rozmarín a tymián. Prelejeme omáčkou a podávame so zeleninovou salsou Pika de Calo.
|