Beef fillet s Foie gras a salsou Pika de Calo

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Odkrojíme si hovädzí filet. Ten grilujeme asi 5 minút zo všetkých strán. Šampiňónovú hlavičku potrieme olivovým olejom a tiež grilujeme z oboch strán. Posypeme soľou. Foie gras opražíme na troche olivového oleja, osolíme a okoreníme.
  2. Na omáčku si na panvici rozpustíme maslo a pridáme olivový olej. Pridáme prelisovaný cesnak, červené víno a necháme prevrieť. Osolíme a okoreníme. Pridáme sušený hovädzí vývar, prilejeme trochu vody, a sladkú smotanu. Premiešame a pridáme sójovú omáčku. Gustin si vymiešame s trochou vody a pomaly pridávame do omáčky podľa toho, akú ju chceme mať hustú.
  3. Na salsu Pika de Calo si najprv nakrájame uhorku na čo najdrobnejšie kúsky. Takisto nakrájame aj paradajku, a cibuľu. Pridáme posekanú mätu a petržlenovú vňať. Posolíme a okoreníme. Zalejeme olivovým olejom, pridáme citrónovú šťavu, a prelisovaný cesnak.
  4. Servírujeme nasledovne: na steak uložíme opraženú foie gras . Na to uložíme grilovanú hlavičku šampiňóna, v ktorom máme naaranžovaný rozmarín a tymián. Prelejeme omáčkou a podávame so zeleninovou salsou Pika de Calo.