Bažantie prsia so zemiakovým dauphinois
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
60 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup- Bažantie prsia umyjeme a osušíme utierkou. Slaninku nakrájame na tenšie pásiky asi 5–6 cm dlhé. Mäso prešpikujeme slaninkou, okoreníme, osolíme.
- Nákyp: Zemiaky nakrájame na tenké plátky. Ohňovzdornú misu vytrieme strúčikom cesnaku a olejom. Zemiaky osolíme a okoreníme a navrstvíme do misy tesne na seba. Smotanu a žĺtky rozšľaháme a pridáme syr, soľ a korenie. Týmto krémom zalejeme zemiaky. Rúru rozohrejeme na 170 °C, pečieme 25 min. do zlata.
- Bažantie prsia: do mierne rozohriatej panvičky nalejeme olej a mäso pomaly opekáme s cesnakom a tymianom. Otáčame ho a prelievame výpekom asi 15 min., necháme 2–3 min. odležať, podávame prekrojené.
- Omáčka: Do hlbšej panvice dáme vývar a víno, privedieme do varu a pomaly odparujeme až do mierne glejovitého stavu, pridáme maslo, lesné ovocie, dochutíme výpekom z mäsa.
|