Pečený bažant

Bažant v šípkovo-cibuľovej marmeláde a krupote

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
45 minút
na 160 °C

Postup

  1. Bažanta umyjeme, osušíme, rozštvrtíme, osolíme a okoreníme. Koreňovú zeleninu a polovicu žltej cibule nakrájame na kocky, vložíme do pekáča, na to poukladáme kúsky bažanta, zalejeme červeným vínom a vývarom a pečieme asi 45 minút pri 160 °C.
  2. Červenú cibuľu nakrájame na drobné kocky, pridáme cukor, balsamico, šípkovej marmelády a na miernom ohni dusíme domäkka. Keď je cibuľa rozvarená, celú zmes rozmixujeme.
  3. Polovicu žltej cibule nakrájame na drobné kocky, pridáme maslo, krúpy, krátko opražíme, osolíme, zalejeme vývarom a dusíme domäkka. Bažanta podávame v kombinácii s krupotom, cibuľovou marmeládou a bylinkami.