Zeleninová polievka
Bavorská krémová polievka
Autor receptu: siuuu
Keďže vonku je sychravé novembrové počasie napriek tomu, že je máj - chcela som na
zahriatie pripraviť nejakú fajnovú polievku. Voľba
padla nakoniec na túto krémovú bavorskú. Recept mám uložený už dlho, ale až teraz
prišiel jej čas. Oproti originálu som upravila pomer
niektorých surovín, pretože inak by to nebola polievka ale poriadne hustá omáčka či
skôr kaša.
4 porcie |
10 minút príprava |
25-30 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľu a cesnak očistíme a pokrájame nadrobno. Zeleninu a zemiaky očistíme a pokrájame na menšie kúsky.
- Na masle orestujeme cibuľu a cesnak, pridáme zeleninu a zemiaky, pár minút opekáme, pridáme teplý vývar, soľ, korenie, rascu a prikryté varíme pokiaľ nie sú zelenina a zemiaky mäkké.
- Rozmixujeme, ochutíme majoránkou, v prípade potreby zriedime na želanú hustotu trochou vývaru alebo vody, prevaríme a podávame s kúskami pokrájaného pečeňového syra (v Bavorsku leberkäse = pečeňový syr), u nás sa odporúča použiť kvalitná "sekaná"(ďakuje Evelynba za upozornenie - zasa som trocha múdrejšia) - ja som použila domácu mäsovú paštétu.