Zeleninová polievka

Bavorská krémová polievka

Autor receptu: siuuu

Keďže vonku je sychravé novembrové počasie napriek tomu, že je máj - chcela som na zahriatie pripraviť nejakú fajnovú polievku. Voľba padla nakoniec na túto krémovú bavorskú. Recept mám uložený už dlho, ale až teraz prišiel jej čas. Oproti originálu som upravila pomer niektorých surovín, pretože inak by to nebola polievka ale poriadne hustá omáčka či skôr kaša.

4
porcie
10 minút
príprava
25-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu a cesnak očistíme a pokrájame nadrobno. Zeleninu a zemiaky očistíme a pokrájame na menšie kúsky.
  2. Na masle orestujeme cibuľu a cesnak, pridáme zeleninu a zemiaky, pár minút opekáme, pridáme teplý vývar, soľ, korenie, rascu a prikryté varíme pokiaľ nie sú zelenina a zemiaky mäkké.
  3. Rozmixujeme, ochutíme majoránkou, v prípade potreby zriedime na želanú hustotu trochou vývaru alebo vody, prevaríme a podávame s kúskami pokrájaného pečeňového syra (v Bavorsku leberkäse = pečeňový syr), u nás sa odporúča použiť kvalitná "sekaná"(ďakuje Evelynba za upozornenie - zasa som trocha múdrejšia) - ja som použila domácu mäsovú paštétu.