Kuracie stehná
Balotínka z kuracieho stehna s konfitovaným zemiakom a mrkvou
Autor receptu: redakcia
Postup- Kuracie stehná vykostíme. Z orezaných zvyškov urobíme fáš – mäso zmiešame so špenátom, soľou a s korením. Naplníme vykostené stehná, vložíme vybratú očistenú kosť, zrolujeme okolo nej a zviažeme, osolíme, okoreníme a dáme upiecť.
- Zemiaky očistíme a nakrájame na hrubé
plátky (cca 3–4 cm). Do vnútra zemiakov
povykrajujeme dierky s priemerom 1 cm.
Z očistenej mrkvy vykrojíme tiež 3–4 cm
dlhé a 1 cm hrubé tyčinky a tie vpichneme
do zemiakov.
- Do nádoby dáme olej, poriadne ho osolíme,
pridáme rozmarín, tymian a zemiaky s mrkvou.
Dáme konfitovať pri 90 stupňoch na zhruba
2 hodiny. Zo zvyšnej mrkvy môžeme urobiť pyré.
|