Kuracie stehná

Balotínka z kuracieho stehna s konfitovaným zemiakom a mrkvou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava

Postup

  1. Kuracie stehná vykostíme. Z orezaných zvyškov urobíme fáš – mäso zmiešame so špenátom, soľou a s korením. Naplníme vykostené stehná, vložíme vybratú očistenú kosť, zrolujeme okolo nej a zviažeme, osolíme, okoreníme a dáme upiecť.
  2. Zemiaky očistíme a nakrájame na hrubé plátky (cca 3–4 cm). Do vnútra zemiakov povykrajujeme dierky s priemerom 1 cm. Z očistenej mrkvy vykrojíme tiež 3–4 cm dlhé a 1 cm hrubé tyčinky a tie vpichneme do zemiakov.
  3. Do nádoby dáme olej, poriadne ho osolíme, pridáme rozmarín, tymian a zemiaky s mrkvou. Dáme konfitovať pri 90 stupňoch na zhruba 2 hodiny. Zo zvyšnej mrkvy môžeme urobiť pyré.