« Naspäť na tento recept

Baklažánový krém so špenátovou roládou verzia na vytlačenie

Slovenskú gastronómiu si bez polievok neviem ani predstaviť. Zasýtia, zohrejú a svojou rôznorodou farbou potešia aj oči. Vôňa polievok dokáže naplniť aj veľký priestor a dať mu atmosféru rodinného kozuba. A tak si zaslúžia povýšiť z obyčajného jedla na zážitok. Treba na to len odvahu improvizovať, hrať sa s detailmi, so vzhľadom a napokon aj so servírovaním.

Autor receptu: redakcia

Postup receptu

Rúru rozohrejeme na 200 °C. Baklažán umyjeme, na viacerých miestach poprepichujeme vidličkou a pečieme asi 40 minút, až kým nezmäkne. Po vychladnutí ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky.

V hrnci rozohrejeme olivový olej, na ktorom opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Po zmäknutí pridáme pretlačený cesnak a baklažánovú dužinu. Zalejeme vývarom a varíme 30 minút. Hotovú polievku rozmixujeme dohladka a dochutíme soľou a korením.

Špenátová roláda: Špenát preberieme, oblanšírujeme a pomelieme. Potom doň pridáme múku s mliekom, soľ, žĺtok a opatrne primiešame sneh z bielka. Zmes nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme ju. Plát potrieme vymiešaným syrom Lučina a zavinieme do rolády. Krájame na plátky, ktoré podávame k polievke.

Suroviny




4
porcie
70
minút
príprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist