Babský guláš

Autor receptu: brmbuska

Názov preto, že je z bravčového mäsa a nič v ňom "nepláva" (lečo, šupky...) Vyzerá ako guláš, aj tak chutí - hlavne mne a deckám.

10 minút
príprava
100 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Klasický postup, cibuľu osmažíme na oleji do sklovita a pridáme na kocky pokrájané bravčové plece. Keď sa zatiahnu póry, zakryjeme a necháme pustiť šťavu aspoň 10 minút. Pridáme: soľ, korenie, papriku, gulášové korenie, vegetu, masox a rajčinový pretlak (ak nemáme, tak aspoň 3 PL kečupu).
  2. Ešte nedávame majoránku. Vznikne taká hustejšia tmavočervená masa. Túto masu zalejeme vriacou vodou zruba do polovice hrnca a poriadne to premiešame. Zakryjeme pokrievkou a necháme 50 minút bez povšimnutia.
  3. Potom pridáme na kocky pokrájané zemiaky, nastrúhame 2 strúčiky cesnaku a dáme majoránku. Dobre premiešame a zakryté varíme ďalších 20 minút. Potom si dáme do cca 2dcl teplej vody kopcom lyžicu hladkej múky a šup s ňou do hrnca. Ešte necháme 10 minút prejsť varom a je to. Keď dodržiavam presné množstvo surovín, guláš je vždy slaný tak akurát, mäso je mäkkučké a zemiaky nie sú rozvarené. Je to cca 4 litre.