Fazuľová kaša
Babičkina fazuľová kaša (fotorecept)
Autor receptu: livesmilelove
S jedlom sa spájajú aj rôzne emócie, vo
mne kaša fazuľová evokuje krásne
spomienky na detstvo, keď som chodila
na prázdniny k mojej, teraz už 84-ročnej
babičke.* Vždy som si od nej "kázala"
navariť kašu fazuľovú. Teraz mi babička
recept dala a tak sa s ním podelím aj s
Vami.
3 porcie |
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Do hrnca s osolenou vodou a bobkovým listom dáme uvariť na drobno pokrájané zemiaky. Voda by mala byť len 1 cm nad zemiakmi.
- Keď sú zemiaky uvarené, pridáme pol šálky umytej ryže, ryža by mala byť na vrchu zemiakov, nepremiešavame!
- Keď je ryža uvarená , pridáme fazuľu, premiešame a necháme na nízkom plameni ešte prevrieť. Potom odstavíme z plameňa.
- Na menšej pavnici na masti opražíme na drobno nakrájanú cibuľu do ružova a vlejeme do zmesi.
- Teraz zmes fazule, zemiakov a ryže popučíme pučidlom, dochutíme majoránkou, korením, poprípade soľou. Podávame s kyslou kapustou, s mliekom, samotné, alebo aj ako prílohu k mäsu ;) (Vňaťka na obrázku je len ako dekorácia;) Dobrú chuť!