Fazuľová kaša

Babičkina fazuľová kaša (fotorecept)

Autor receptu: livesmilelove

S jedlom sa spájajú aj rôzne emócie, vo mne kaša fazuľová evokuje krásne spomienky na detstvo, keď som chodila na prázdniny k mojej, teraz už 84-ročnej babičke.* Vždy som si od nej "kázala" navariť kašu fazuľovú. Teraz mi babička recept dala a tak sa s ním podelím aj s Vami.

3
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do hrnca s osolenou vodou a bobkovým listom dáme uvariť na drobno pokrájané zemiaky. Voda by mala byť len 1 cm nad zemiakmi.
  2. Keď sú zemiaky uvarené, pridáme pol šálky umytej ryže, ryža by mala byť na vrchu zemiakov, nepremiešavame!
  3. Keď je ryža uvarená , pridáme fazuľu, premiešame a necháme na nízkom plameni ešte prevrieť. Potom odstavíme z plameňa.
  4. Na menšej pavnici na masti opražíme na drobno nakrájanú cibuľu do ružova a vlejeme do zmesi.
  5. Teraz zmes fazule, zemiakov a ryže popučíme pučidlom, dochutíme majoránkou, korením, poprípade soľou. Podávame s kyslou kapustou, s mliekom, samotné, alebo aj ako prílohu k mäsu ;) (Vňaťka na obrázku je len ako dekorácia;) Dobrú chuť!