Aztécka polievka (Sopa Azteca) (fotorecept)
Autor receptu: lubisthemple
Jedna z mojich obľúbených mexických polievok. Tiež je známa ako Sopa de Tortilla (tortillová polievka). Ak raz navštívite Mexiko, určite ju musíte vyskúšať.
4 porcie |
30 minút príprava |
70 minút tepelná úprava |
Postup
- Uvaríme si slepačí vývar.
- Paradajky dáme do horúcej vody, aby sa nám ľahko šúpali. Zatiaľ si na jemno pokrájame polovicu cibule a strúčik cesnaku.
- Paradajky ošúpeme a rozrežeme na polovice. Na panvicu dáme lyžicu oleja. Keď je olej horúci, pridame paradajky, cibuľu a cesnak.
- Po asi piatich minútach pridáme dve naberačky vývaru a varíme dalších 10 minút.
- Zmes vylejeme do mixéra a všetko na hladko rozmixujeme.
- Rozmixované paradajky vylejeme do zvyšku slepačieho vývaru, dochutíme soľou, korením a epazote. Varíme kým polievka nevrie. (Do polievky môžme nakrájať kúsky kuracieho mäsa z vývaru).
- Kým sa polievka dovarí, pripravíme si zvyšok. Tortillas pokrájame na tenké rezance.
- Vypražíme ich na oleji a necháme odkvapkať na papierovej utierke.
- Tak isto si pripravíme aj suché chile. Rozrežeme ho pozdĺžne na polovicu, vyberieme jadierka, pokrájame ho na rezančeky a opražíme do chrumkava. (Ak chile nemáme, možme ho vynechať)
- Nakrájame si avokádo a syr na kocky. Polievku naberieme do taniera, vložíme do nej opražené tortillové rezance, syr, avokádo, na vrch dáme lyžicu smotany a ozdobíme rezančekmi chile.
Dobrú chuť :)