Aztécka polievka (Sopa Azteca) (fotorecept)
	        Autor receptu: lubisthemple
	         
	        
	        Jedna z mojich obľúbených mexických polievok. Tiež je známa ako Sopa de Tortilla (tortillová polievka). Ak raz navštívite Mexiko, určite ju musíte vyskúšať. 
| 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	30 minút príprava  | 
				  	  
				  	70 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Uvaríme si slepačí vývar.
 - Paradajky dáme do horúcej vody, aby sa nám ľahko šúpali. Zatiaľ si na jemno pokrájame polovicu cibule a strúčik cesnaku.
 - Paradajky ošúpeme a rozrežeme na polovice. Na panvicu dáme lyžicu oleja. Keď je olej horúci, pridame paradajky, cibuľu a cesnak.
 - Po asi piatich minútach pridáme dve naberačky vývaru a varíme dalších 10 minút.
 - Zmes vylejeme do mixéra a všetko na hladko rozmixujeme.
 - Rozmixované paradajky vylejeme do zvyšku slepačieho vývaru, dochutíme soľou, korením a epazote. Varíme kým polievka nevrie. (Do polievky môžme nakrájať kúsky kuracieho mäsa z vývaru).
 - Kým sa polievka dovarí, pripravíme si zvyšok. Tortillas pokrájame na tenké rezance.
 - Vypražíme ich na oleji a necháme odkvapkať na papierovej utierke.
 - Tak isto si pripravíme aj suché chile. Rozrežeme ho pozdĺžne na polovicu, vyberieme jadierka, pokrájame ho na rezančeky a opražíme do chrumkava. (Ak chile nemáme, možme ho vynechať)
 - Nakrájame si avokádo a syr na kocky. Polievku naberieme do taniera, vložíme do nej opražené tortillové rezance, syr, avokádo, na vrch dáme lyžicu smotany a ozdobíme rezančekmi chile.
Dobrú chuť :)