Avokádový šalát s kuracím mäsom

Autor receptu: redakcia

Či už sa rozhodnete pre kučeravý šalát frisée, čoraz obľúbenejší polníček alebo ostrejšiu rukolu, neoľutujete. Šaláty z kuchyne známeho Marcela Ihnačáka sú skrátka úžasné.

4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Avokádo olúpeme a nakrájame na kocky. Kuracie prsia nakrájame na kocky, ochutíme a orestujeme. Paradajky zbavíme dužiny a nakrájame na pásiky, šalát umyjeme a čili papričku zbavíme semienok a nakrájame na tenké pásiky, jarnú cibuľku tiež nakrájame na tenké pásiky.
  2. Všetky suroviny dáme do misy, pokvapkáme citrónovou šťavou, olivovým olejom a ochutíme.
  3. Potom zľahka premiešame a rozdelíme na taniere.