Avokádovo-tuniaková nátierka (fotorecept)

Autor receptu: amelie

Túto nátierku robievam na zelený štvrtok, je zelená od avokáda a byliniek, recept som pred rokmi našla v nejakom francúzskom časopise o varení

15 minút
príprava

Postup

  1. Zo zrelých avokád vyberieme kôstky a avokáda hneď polejeme šťavou z citróna. Tuniaka scedíme a posekáme bylinky a jarné cibuľky aj s vňaťou
  2. Všetko vložíme do misy, avokádo aj tuniaka rozpučíme vidličkou, pridáme syr, horčicu, soľ a korenie, dobre premiešame, zakryjeme potravinárskou fóliou a uložíme asi na dve hodiny do chladu. Potom nátierku znova premiešame a podávame na hrianke alebo na celozrnnom chlebe. Niekedy sa sa nepodarí zohnať Philadelphiu, môžeme ju nahradiť Lučinou bez príchute.
  3. Nátierka je naozaj zelená, neviem, či zradil foťák, osvetlenie, tanier alebo ja..:-)