Vyprážané kuracie prsia

Aromatické kuracie kúsky v kukuričných lupienkoch (videorecept)

Autor receptu: cesminaz

Rýchly a veľmi jednoduchý recept na šťavnaté kuracie prsia v chrumkavom obale.* Toto je jeden z našich obľúbených spôsobov.

4-5
porcie

Suroviny

Postup

  1. Zmiešame si jogurt, vajcia, postrúhaný cesnak, postrúhanú citrónovú kôru, bazalku, soľ, čierne korenie a olej. Kuracie prsia pokrájame na hrubšie krátke plátky / kúsky. Mäso dáme do marinády, premiešame a odložíme do chladničky. V chladničke to necháme stáť 1 noc. Kľudne môžete nechať aj 2-3 dni, a upiecť si mäso po troškách. Ak nemáte čas, kľudne môžete vyprážať aj skôr, ale treba počkať najmenej 3 hodiny. Pred vyprážaním mäso vyberieme z chladničky a dávame ho rovno do rozmrvených kukuričných lupienkov. Obalené vyprážame z oboch strán na strednom stupni. Ten čas úplne stačí na to, aby sa mäso prepieklo a zostalo šťavnaté. Kto chce, ten si namiesto kukuričných lupienkov môže mäso obaliť v strúhanke. Obidve chutia výborne!!!
  2. Mäso chutí výborne a je naozaj šťavnaté. Ak chcete môžete polovicu vypražiť v cornflakes a polovicu zasa v strúhanke😊 Prílohu si už každý zvolí podľa chuti. U nás bola tentoraz ryža. Prajem dobrú chuť !
  3. Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na YouTube