Kulebiaka plnená lososom a ryžou

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Nadrobno pokrájanú cibuľu pražíme 2 až 3 minúty na troche masla. Pridáme ryžu a spolu pražíme ďalšie 2 minúty. Pridáme rybací vývar, dusíme 16 – 18 minút a ochladíme. Huby nakrájame na plátky, druhú cibuľu nadrobno a opražíme na zvyšnom masle. Pražíme, kým sa z húb neodparí väčšina vody a potom ochladíme. Pokrájané varené vajcia, citrónovú kôru a šťavu, huby, špenát a kôpor zmiešame, osolíme a okoreníme podľa chuti.
  2. Rozvaľkáme polovicu lístkového cesta na štvorec asi 30 x 30 cm a druhú na trocha väčší štvorec. Menší položíme na maslom vymastený plech, rovnomerne rozložíme polovicu hubovej plnky, pričom ponecháme voľný okraj 2 – 3 cm. Hubovú plnku prekryjeme polovicou dusenej ryže. Na ryžu uložíme na plátky nakrájané filé z lososa a naň dáme zvyšnú polovicu ryže.
  3. Poslednou vrstvou je zvyšná hubová plnka. Okraje koláča potrieme šľahaným vajcom, navrch položíme väčší štvorec cesta a okraje stlačíme. Celý koláč potrieme vajcom a pečieme 35 – 40 minút pri teplote 220 oC do červena. Podávame ozdobené tenkými plátkami citróna a vetvičkami póru.