Pečené morčacie prsia plnené kuriatkami zabalené v čepcovej blane (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnes sme mali vynikajúci obed. Odložila som si počas hubárskej sezóny kuriatka do mrazničky.Použila som ich na plnku do morčacích pŕs.Naplnené morčacie prsia som potom zabalila do čepcovej blany a upiekla na panvici..mám rada plnené morčacie prsia a robím ich často s rôznymi plnkami..

40 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Morčacie prsia som umyla, osušila a urobila z nich veľlký plátok, ktorý som následne vyklepala...osolila, posypala mletým čiernym korením a umiestnila do stredu plnku..
  2. plnka: namočené rohlíky so vyžmýkala, pridala som kuriatka, soľ, korenie, pokrájanú cibuľu, pokrájaný cesnak a vajce..
  3. potom som naplnené prsia zrolovala a zabalila do čepcovej blany..
  4. na panvicu som dala lyžicu bravčovej masti a naplné prsia som na nej sprudka opiekla, aby sa zatiahli..
  5. preložila som ich na hlbšiu panvicu, vyliala na ňu aj výpek a piekli sa 40 min. na miernom ohni...upečené som nechala vychladiť, aby sa dali pekne pokrájať...pokiaľ sa prsia piekli, uvarila som si ako prílohu ryžu a j zemiaky..zemiaky po uvarení som poliala cibuľkou opraženou na masti do ktorej som nakrájala petrželenovú vňať a pridala štipku červenej papriky...podávala som toto ohromné jedlo so zeleninovým šalátom..
  6. a nezostáva iba popriať vám dobrú chuť..