Langoše podľa Juraja Baču

Juraj Bača
herec a moderátor, 24. apríla 2024
Langoše podľa Juraja Baču
Foto: Archív Juraja Baču

Tieto langoše sa naučil robiť v šou Pečie celé Slovensko jej moderátor Juraj Bača.

8 ks
porcií
40 (+ kysnutie) minút
príprava
15 minút
na 170-180 °C

Suroviny

400 g
21 g čerstvé (1/2 kocky)
250 ml
1/2 PL
2-3 ČL
125 g




Postup

  1. 1

    Z vlažného mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások a počkáme, kým narastie.

  2. 2

    V mise vymiešame múku, soľ, jogurt a kvások do kompaktného cesta. Môže sa trochu lepiť, ale múku už nepridávame.

  3. 3

    Cesto necháme 20 minút zakryté kysnúť pri izbovej teplote alebo 2 hodiny v chladničke. Môžeme aj cez noc na čo najchladnejšom mieste chladničky.

  4. 4

    Na naolejovanej podložke vytvarujeme placky podľa veľkosti, akú preferujeme, a necháme ešte prikryté a naolejované podkysnúť.

  5. 5

    Olej zohrejeme na 170-180 °C a langoše vyprážame do zlatohneda z oboch strán.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia