Langoše

Langoše podľa Juraja Baču

Autor receptu: redakcia

Tieto langoše sa naučil robiť v šou Pečie celé Slovensko jej moderátor Juraj Bača.

8 ks
porcií
40 (+ kysnutie) minút
príprava
15 minút
na 170-180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z vlažného mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások a počkáme, kým narastie.
  2. V mise vymiešame múku, soľ, jogurt a kvások do kompaktného cesta. Môže sa trochu lepiť, ale múku už nepridávame.
  3. Cesto necháme 20 minút zakryté kysnúť pri izbovej teplote alebo 2 hodiny v chladničke. Môžeme aj cez noc na čo najchladnejšom mieste chladničky.
  4. Na naolejovanej podložke vytvarujeme placky podľa veľkosti, akú preferujeme, a necháme ešte prikryté a naolejované podkysnúť.
  5. Olej zohrejeme na 170-180 °C a langoše vyprážame do zlatohneda z oboch strán.