Punčové rezy
Punčové rezy

Punčové rezy z domáceho punču

slovakbaker - fotkaslovakbaker, 28. apríla 2024

Tieto šťavnaté punčové rezy si jednoducho zamilujete. Domáci punč z malín, pomarančovej šťavy, rumu v kombinácii so škoricou a pomarančovou kôrou dodáva rezom Zobraziť celý popisTieto šťavnaté punčové rezy si jednoducho zamilujete. Domáci punč z malín, pomarančovej šťavy, rumu v kombinácii so škoricou a pomarančovou kôrou dodáva rezom nezameniteľnú chuť - inú, na akú sme zvyknutí pri použití aróm a umelých farbív. Farbivá takisto v tomto zákusku nenájdete. Jediným farbivom je to prírodné - z malín. Tak neváhajte a vyskúšajte!
Zdroj: Foodblog Lžička Cukru

20
porcií
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
7 ks
120 g
 štipka
4 PL vriaca
3 PL
150 g
1 bal.
Domáci punč:
300 ml (z čerstých pomarančov)
200 g mrazené
100 ml
100 g
150 ml
1 ČL
2 ks
Na potretie:
150 g
Poleva:
100 g
1 PL
2 PL (z vopred pripraveného domáceho punču)
1 ČL
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Korpus: Oddelíme si bielky od žĺtkov. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý lesklý sneh. Žĺtky šľaháme s cukrom do hustej svetlej peny. Postupne prilejeme horúcu vodu a šľaháme ďalej. Na záver prilejeme olej a krátko zašľaháme. Zmiešame múku s kypriacim práškom a striedavo so snehom ručne zamiešame do žĺtkovej peny. Cesto vylejeme na plech (30x40 cm) vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 20 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.

  2. 2

    Punč: Šťavu z pomarančov, mrazené maliny, vodu a cukor dáme do hrnca a na miernom plameni zahrievame, kým maliny nezmäknú a cukor sa nerozpustí. Stiahneme z plameňa a zmes rozmixujeme tyčovým mixérom. Prilejeme rum, pridáme pomarančovú kôru a celé škorice a vrátime na plameň. Privedieme do varu a varíme cca 15 minút. Uvarený punč precedíme cez sitko a necháme vychladnúť. 2 PL punču si odložíme na polevu.

  3. 3

    Z korpusu stiahneme papier na pečenie a korpus nakrájame na 3 rovnaké pláty (hrúbka približne 12 cm). Prvý plát potrieme džemom a priložíme druhý plát. Druhý plát budeme napúšťať pripraveným punčom. Lejeme ho postupne po lyžiciach, kým nebude plát úplne presiaknutý punčom. Tretí plát potrieme džemom a džemovou vrstvou priložíme na druhý plát. Punčový rez zaťažíme (napr. doskou) a dáme do chladničky na minimálne 3 hodiny.

  4. 4

    Poleva: Do misky preosejeme práškový cukor, pridáme citrónovú šťavu a odložené 2 PL punču a vymiešame na hladkú polevu. Aby poleva pri krájaní nepopraskala, pridáme aj 1 ČL oleja. Polevou potrieme vrch rezu a necháme stuhnúť.

  5. 5

    Pomocu noža namočeného do horúcej vody najprv zrežeme okraje a následne nakrájame na rezy. Dozdobíme lyofilizovanými malinami, ktoré rozdrvíme medzi prstami.

  6. 6

    Prajem dobrú chuť!

    Punčové rezy z domáceho punču - obrázok 6

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia