Jablkový zákusok

Jablkové krémové rezy (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Ďalší fajnový jablkový zákusok, ktorý sa oplatí vyskúšať upiecť. Niektorí sa olizovali...

25 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Korpus: Celé vajcia so štipkou soli a cukrom vyšľahám do nadýchanej svetlej masy. Postupne prišľahávam olej, jogurt, sódu bikarbónu a nakoniec múku zmiešanú s kakaovým práškom.
  2. Hotové cesto pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 25 minút vo vyššom plechu 20 x 35 cm. Kontrola špajľou. Upečený korpus nechám vychladnúť a potom ho rozrežem na 2 rovnako hrubé pláty. Spodný plát navlhčím trochou jablkovej kompótovej šťavy - nemusíte. Nechávam bokom.
  3. Jablková plnka: Galaretku s mletou želatínou zalejem vriacou vodou a miešam do rozpustenia a nechám vychladnúť – nie stuhnúť. Potom ju vlejem do sterilizovaných nastrúhaných jabĺk, ktoré som premiešala s mletými orechmi a cukrami. Poriadne premiešam metličkou – lopatkou.
  4. Jablkovú plnku bez Galaretky si môžete pripraviť aj podľa týchto mojich receptov: https://varecha.pravda.sk/recepty/jablkove-pudingove-kocky-s-kremom-fotorecept/87536-recept.html https://varecha.pravda.sk/recepty/kremove-jablkove-kocky-fotorecept/85080-recept.html
  5. Prvý plát korpusu (navlhčený) vložím naspäť do plechu, v ktorom sa piekol. Rozotriem naň rovnomerne jablkovú zmes a odložím do chladničky, aby stuhla.
  6. Z mlieka, Zlatého klasu,múky a cukrov uvarím puding. Hneď do horúceho pridám maslo a miešam, kým sa roztopí, potom pridám tvaroh a dôkladne premiešam. Vlažný pudingovo-tvarohový krém rozotieram na vychladenú jablkovú vrstvu. Druhý plát kakaového korpusu dám na vrch a nechám chladnúť a tuhnúť na celú noc.
  7. Nakoniec polejem zákusok čokoládovou polevou, ktorú vymiešam z uvedených surovín nad vodným kúpeľom. Nakrájam po zatuhnutí polevy.