Mäsový veniec
Veniec z mletého mäsa plnený vajíčkami
Autor receptu: redakcia
Sýty mäsový veniec so slaninkou a vajíčkami môžete podávať teplý aj studený.
8-10 porcií |
45 minút príprava |
60 minút na 180/250 °C |
Postup
- Mleté mäso zmiešame s 3 surovými vajcami, strúhankou, prelisovaným cesnakom, nadrobno nakrájanou cibuľou a s horčicou. Mäsovú zmes dochutíme sladkou paprikou, rascou, soľou, mletým čiernym korením a vmiešame aj nasekané bylinky. Párky nakrájame nadrobno a tiež vmiešame do zmesi.
- Formu na veniec vymastíme tukom a vystelieme plátkami slaniny. Polovicu mäsovej zmesi navrstvíme na slaninu
a po celom obvode rozložíme olúpané natvrdo uvarené vajcia. Navrch rozložíme zvyšnú zmes mletého mäsa a dôkladne poutláčame. Prečnievajúce plátky slaniny preložíme cez mäso.
- Naplnenú formu prikryjeme alobalom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 50 minút.
- Veniec vyberieme z rúry a opatrne ho vyklopíme na plech. Formu odstránime a mäsový veniec zapekáme ešte asi
10 minút pri teplote 250 °C.