Mäsový veniec

Veniec z mletého mäsa plnený vajíčkami

Autor receptu: redakcia

Sýty mäsový veniec so slaninkou a vajíčkami môžete podávať teplý aj studený.

8-10
porcií
45 minút
príprava
60 minút
na 180/250 °C

Suroviny

Postup

  1. Mleté mäso zmiešame s 3 surovými vajcami, strúhankou, prelisovaným cesnakom, nadrobno nakrájanou cibuľou a s horčicou. Mäsovú zmes dochutíme sladkou paprikou, rascou, soľou, mletým čiernym korením a vmiešame aj nasekané bylinky. Párky nakrájame nadrobno a tiež vmiešame do zmesi.
  2. Formu na veniec vymastíme tukom a vystelieme plátkami slaniny. Polovicu mäsovej zmesi navrstvíme na slaninu a po celom obvode rozložíme olúpané natvrdo uvarené vajcia. Navrch rozložíme zvyšnú zmes mletého mäsa a dôkladne poutláčame. Prečnievajúce plátky slaniny preložíme cez mäso.
  3. Naplnenú formu prikryjeme alobalom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 50 minút.
  4. Veniec vyberieme z rúry a opatrne ho vyklopíme na plech. Formu odstránime a mäsový veniec zapekáme ešte asi 10 minút pri teplote 250 °C.