Teľacie karé s bryndzovou omáčkou a plnenými baby zemiakmi
Bryndzu môžete použiť aj na omáčku k mäsu alebo do plniek. Keďže je chuťovo výrazná, ...
Taštičky so slivkovým lekvárom a s orechom podľa herečky Evy Pavlíkovej
Lekvárové taštičky z lístkového cesta sú klasika, keď však do nich dáte orechy, tak ako to robí herečka Eva Pavlíková, pozdvihnete ich o úroveň vyššie....
Grilované sardinky z Madeiry
Sardinky sú národnou rybou Madeiry a najčastejšie sa tam podávajú grilované. Keďže ich dostať aj u...
Veterníky s jogurtovým krémom a malinami
Kombinácia jogurtu a malín, to je svieža verzia veterníkov z odpaľovaného cesta.
Cupcakes s mascarpone krémom a motýlikmi
Mafiny s lahodným krémom a sušienkami potešia drobizg nielen na MDD.
Cviklová polievka alebo boršč nastudeno
Najmä v lete veľmi osviežujúci spôsob, ako podávať boršč. V Lotyšsku je veľmi obľúbené...
Kuracie stehná na orientálny spôsob
Pečené kuracie stehná môžu chutiť aj neobvyklejšie. Vyskúšajte ich zaujímavo ochutiť a urobiť spolu s bulgurom....
Bryndzová nátierka s mletou červenou paprikou
Superjednoduchá nátierka, ktorú všetci milujeme.
Langoše podľa Juraja Baču
Tieto langoše sa naučil robiť v šou Pečie celé Slovensko jej moderátor Juraj Bača.
Čokoládovo–oriešková nátierka (domáca Nutella)
Sladké nátierky sú úžasná vec. Ako obohatenie raňajok, rýchla večera, ale aj ako pohostenie...
Lístkové motýliky s vajíčkovým šalátom
Vajíčkový šalát môžete podávať veľmi efektne v takýchto slaných chuťovkách z lístkového cesta.
Cupcakes so zajačími uškami
Pre veselú Veľkú noc budú tieto mafiny so zajačími uškami ako stvorené.
Králik s citrónom a parmezánom
Králičie mäso je zdravé, výživné a dá sa pripraviť naozaj na veľa spôsobov....
Veľkonočné mafiny so šľahačkovým hniezdom a vajíčkami
Neodolateľné mafinky najmä pre milovníkov šľahačky.
Veľkonočný smotanový zajac
Skúste si tento rok na Veľkú noc upiecť namiesto baránka zajačika.
Veniec z mletého mäsa plnený vajíčkami
Sýty mäsový veniec so slaninkou a vajíčkami môžete podávať teplý aj studený.
Syrová roláda s olivami
Syrová roláda sa na Veľkú noc robí v mnohých rodinách. My sme do nej namiesto zvyčajnej...
Šunka v aspiku
Táto pochúťka je špecialitou z oblasti Burgundska vo Francúzsku. Je elegantným predjedlom pre návštevy, ale...
Vajce Benedikt
Tento pokrm je pomenovaný po newyorskom maklérovi Lemuelovi Benedictovi, ktorý si v roku 1894 objednal v hoteli Waldorf „toast s maslom, pošírované vajcia, chrumkavú slaninu a holandskú omáčku“....
Tvarohovo–krupicový nákyp s ovocím
Nákypy sa dajú pripraviť na slano aj na sladko. Pri ich príprave sa fantázii medze nekladú...
Chrumkavé kuracie rezne v kokosovej strúhanke s ázijskými rezancami
Vyprážané kuracie prsia so zaujímavou prílohou.
Oškvarková nátierka s jablkom
Domáca oškvarková nátierka, to je dokonalá pochúťka. Vyskúšali ste ju už s jablkom?
Lístkové kolieska s paradajkami a camembertom
Z hotového lístkového cesta vyčarujete tieto slané chuťovky doslova za pár minút.