Syrová roláda

Syrová roláda s olivami

Autor receptu: redakcia

Syrová roláda sa na Veľkú noc robí v mnohých rodinách. My sme do nej namiesto zvyčajnej šunky použili salámu.

6
porcií
20 (+ chladenie) minút
príprava
5 minút
na 100 °C

Suroviny

Postup

  1. Plátky syra poukladáme na plech so silikónovou podložkou tak, aby sa jemne prekrývali. Rúru vyhrejeme na 100 °C a plech s plátkami syra do nej vložíme na 5 minút. Potom vyberieme, môžeme jemne prevaľkať valčekom a necháme trochu vychladnúť.
  2. Na syrový plát poukladáme plátky salámy, na ňu natrieme smotanový syr, posypeme trochou soli a mletého čierneho korenia. Na syr rozložíme zelené a čierne olivy, podľa chuti môžeme posypať nasekanými bylinkami. Zvinieme do rolády, zabalíme do alobalu a necháme stuhnúť v chladničke.
  3. Po odležaní aspoň 2 hodiny môžeme roládu nakrájať na plátky a podávať napríklad s pečivom.