Langoše
Langoše podľa Juraja Baču
Autor receptu: redakcia
Tieto langoše sa naučil robiť v šou Pečie celé Slovensko jej moderátor Juraj Bača.
8 ks porcií |
40 (+ kysnutie) minút príprava |
15 minút na 170-180 °C |
Postup
- Z vlažného mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások a počkáme, kým narastie.
- V mise vymiešame múku, soľ, jogurt a kvások do kompaktného cesta. Môže sa trochu lepiť, ale múku už nepridávame.
- Cesto necháme 20 minút zakryté kysnúť pri izbovej teplote alebo 2 hodiny v chladničke. Môžeme aj cez noc na čo najchladnejšom mieste chladničky.
- Na naolejovanej podložke vytvarujeme placky podľa veľkosti, akú preferujeme, a necháme ešte prikryté
a naolejované podkysnúť.
- Olej zohrejeme na 170-180 °C
a langoše vyprážame do zlatohneda z oboch strán.