Grilovaná hliva

Grilovaná hliva s tarhoňou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Hlivu nakrájame na tenké prúžky, zbavíme tvrdých častí a odložíme nabok. Z orezov a zo zvyšnej hlivy pripravíme omáčku. Do rozohriatej panvice pridáme olej. Zvyšky hlivy sprudka orestujeme, pridáme nakrájaný cesnak a nasekaný rozmarín. Zalejeme bielym vínom a balzamikovým octom. Víno a ocot necháme odpariť, pridáme vodu a varíme 30 minút. Pridáme smotanu a mlieko, ktoré varom zredukujeme, trvá to asi 20­-30 minút. Omáčku rozmixujeme a precedíme cez jemné sitko.
  2. Medzitým uvaríme tarhoňu. Nakrájanú hlivu ugrilujeme alebo orestujeme na panvici. Uvarenú tarhoňu zmiešame s nakrájanou pažítkou a servírujeme s orestovanou hlivou a napenenou omáčkou.