Zubáč na cukete

Autor receptu: madama

Je to rychle, zdrave a mimoriadne chutne jedlo aj pre nase drsnejsie polovicky. Pouzit mozme nielen zubaca, ale akukolvek rybku, ci ine maso.

Postup

  1. Vo woku spenime nasekanu cibulu, pridame nakrajany strucik cesnaku, uvolnime aromu. Pridame na obdlzniky nasekanu cuketu, restujeme, zle nie prilis dlho, aby sa cuketa nerozvarila. Postupne pridame paradajky (zopar nechame na ozdobenie az tezne pred servirovanim). Nechame troskz rozvarit, ide to rychlo.
  2. Osolime, okorenime, pridame 1-2 lyzicky curry pasty a chilli, pokvapkame sojovou omackou a chutname :) Pred dokoncenim pridame zvysne paradajky a olivy prerezane na polovi ku, len na par sekund, premiesame a odstavime z ohna.
  3. Rybku potrieme korenim na ryby a na olivovom oleji obekame z oboch stran. Az potom osolime! Servirujeme na cuketovom zaklade, ozdobime citronom z balzamikovym octom alebo omackou. Podavat mozme aj s basmati ryzou, ryzovymi rezancami ci opecenou bagetou.