Žĺtkový krém s čučoriedkami
Autor receptu: redakcia
5 porcií |
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup- Najprv pripravíme hrniec s vodou (asi do polovice), necháme zovrieť, plameň zmiernime a necháme vrieť. Čučoriedky umyjeme, 25 odložíme nabok, do piatich pohárov na martini rozdelíme zvyšné čučoriedky.
- Všetky suroviny okrem čučoriedok zmiešame v kovovej miske a položíme na hrniec, miska musí mať dvojnásobok priemeru hrnca. Zmes v miske miešame nad parou ručne metličkou, až kým vznikne pena.
- Keď pena začne hustnúť, stiahneme ju z hrnca a ešte chvíľu miešame, kým nevznikne ľahký krém, ktorým zalejeme pripravené čučoriedky v pohároch, necháme vychladnúť, posypeme zvyšnými čučoriedkami, mätou a cukrom.
|