Žĺtkový krém s čučoriedkami

Autor receptu: redakcia

5
porcií
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najprv pripravíme hrniec s vodou (asi do polovice), necháme zovrieť, plameň zmiernime a necháme vrieť. Čučoriedky umyjeme, 25 odložíme nabok, do piatich pohárov na martini rozdelíme zvyšné čučoriedky.
  2. Všetky suroviny okrem čučoriedok zmiešame v kovovej miske a položíme na hrniec, miska musí mať dvojnásobok priemeru hrnca. Zmes v miske miešame nad parou ručne metličkou, až kým vznikne pena.
  3. Keď pena začne hustnúť, stiahneme ju z hrnca a ešte chvíľu miešame, kým nevznikne ľahký krém, ktorým zalejeme pripravené čučoriedky v pohároch, necháme vychladnúť, posypeme zvyšnými čučoriedkami, mätou a cukrom.