Tvarohový koláč
Zimný tvarohový koláč
Autor receptu: razomzastolom
Tvarohový koláč ? je „zimný“ ❄️, lebo tvarohová plnka sa pripravuje bez pečenia, takpovediac na studený spôsob.* Ak je času málo, plát nepečiem vôbec a ako základ používam sušienky z obchodu. Do tvarohovej plnky veľmi rada
pridávam pomarančovú kôru ? alebo hrozno ?.
12 porcií |
30 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Plát: Dva bielky vyšľahať s cukrom, pridať dva žĺtky a ďalej šľahať na nízkych rýchlostiach mixéra. Potom pridať suché suroviny, vodu a slnečnicový olej, vymiešať do hladka. Cesto naliať do formy 9x28 cm. Piecť 25 minút pri 180 °C.
- Tvarohová plnka: Želatínu (40 g) zaliať prevareným mliekom izbovej teploty (250 ml), premiešať a nechať 15 minút postáť. Do prevareného mlieka izbovej teploty (200 ml) pridať kryštálový a vanilkový cukor, nastrúhanú pomarančovú kôru, tvaroh a dôkladne vymiešať. Spojiť tvarohovú hmotu so želatínovou hmotou (mierne zohriatou v mikrovlnnej rúre cca 10-15 sekúnd) a dôkladne premiešať.
- Poleva navrch: Želatínu (20 g) zaliať džúsom (300 ml), premiešať a nechať 15 minút postať.
- Vrch plátu zrezať a pomlieť na mrveničku.
Plát vložiť do formy vystlanej potravinovou fóliou.
Tvarohovú plnku naliať na plát a dať na 15 minút do chladničky.
- Džúsovo-želatínovú hmotu (zohriatu v mikrovlnnej rúre cca 10-15 sekúnd) naliať na tvarohovú plnku a nechať 15 minút postáť. Vrch zákusku posypať mrveničkou a dať na 3-4 hodiny do chladničky.
- Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/TtCnVvsO8Hc