Žihľavové pyré (fotorecept)
Autor receptu: cesminaz
Velmi chutná príloha s kúskom zdravia :-)
Postup
- Vonku uz rastie krasna mlada žihlava a okrem 3-tyždnovej očistnej čajovej kúry by bola velká skoda, keby sme si na nej nepochutili aj celá rodinka ;-P Je mnoho vybornych jedal.
- Ja som dala 2 velke hrste žihlavy ,to je cca 300 - 400 g.
Potom ju nakrajame na mensie kusky.
- Na troche oleja zosklovatime nakrajanu cibulu. Potom k nej pridame žihlavu, trocha osolime, podlejeme cca 1 dl vody a zakryte dusime do mäkka.
- Ocistime si cca 1 kg zemiakov a uvarime ich v slanej vode. Celkom ako na pyre :-) Este horuce ich popucime ...
- ..pridame podusenu žihlavu a ponornym mixerom premixujeme. Pridame maslo, sol, ak treba a premiesame. Nakoniec dochutime trochou štavy z čerstveho citrona.
- Pyre je vynikajucou chutou samo o sebe, ale ten citron mu este doda trocha šmrncu ;-) Ja som ako prilohu spravila kuracie prsia. Platky prs som osolila a na troche oleja kratko udusila a nasledne trosku kde-tu opiekla. Su super štavnate :-) Ale pravdaže možte podavat podla chuti aj s inym mäsom, či faširkou..
Nech vam chutí ;-P