Žemľový knedlík s Karlovarskou šunkou
Autor receptu: mecom
Komerčný recept od šéfkuchára Mareka Orta
4 porcie |
20 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Pečivo si nakrájame na malé kocky a necháme ho vyschnúť. Cibuľu si nakrájame najemno, časť cibule necháme na kapustu a druhú časť orestujeme s nakrájanou karlovarskou šunkou na kocky a pridáme na pečivo. Mliekom a rozpusteným maslom navlhčíme pečivo.
- Oddelíme žĺtky a pridáme na pečivo. Z bielkov vyšľaháme pevný sneh a vňať nasekáme najemno a všetko ľahko premiešame s pečivom, ktoré ochutíme soľou a muškátovým orieškom. Vytvarujeme guľky a varíme v pare 10-15 minút podľa veľkosti.
- Na zvyšku cibule orestujeme kapustu nakrájanú na pásiky, pridáme rascu, cukor a necháme skaramelizovať, podlejeme pivom a udusíme domäkka. Dochutíme.