Žemľový knedlík s Karlovarskou šunkou

Autor receptu: mecom

Komerčný recept od šéfkuchára Mareka Orta

4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pečivo si nakrájame na malé kocky a necháme ho vyschnúť. Cibuľu si nakrájame najemno, časť cibule necháme na kapustu a druhú časť orestujeme s nakrájanou karlovarskou šunkou na kocky a pridáme na pečivo. Mliekom a rozpusteným maslom navlhčíme pečivo.
  2. Oddelíme žĺtky a pridáme na pečivo. Z bielkov vyšľaháme pevný sneh a vňať nasekáme najemno a všetko ľahko premiešame s pečivom, ktoré ochutíme soľou a muškátovým orieškom. Vytvarujeme guľky a varíme v pare 10-15 minút podľa veľkosti.
  3. Na zvyšku cibule orestujeme kapustu nakrájanú na pásiky, pridáme rascu, cukor a necháme skaramelizovať, podlejeme pivom a udusíme domäkka. Dochutíme.