Zemiaky s ľanovým olejom a tvarohom

Autor receptu: elixir

"Toto je určite jedlo pre zajace", komentoval s úškrnom milý, keď zbadal svoju porciu. :) So zemiakmi s tvarohom a ľanovým olejom sme sa dosť často stretli na potulkoch po nemeckých farmách, zemiaky sa tam k jedlu varia v šupke.

2
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky ošúpeme a celé uvaríme v osolenej vode s novým korením.
  2. Na tanier dáme tvaroh, spravíme v ňom priehlbinu do ktorej nalejeme ľanový olej. Maslo v hrnci roztopíme.
  3. Uvarené zemiaky polejeme maslom, posypeme rozdrveným farebným korením a sušenou vňaťou. Ozdobíme mätou, ktorá sa mimochodom k jedlu podľa mňa veľmi hodí, kľudne sa jej dá dať aj viac.