Zemiaky s ľanovým olejom a tvarohom
Autor receptu: elixir
"Toto je určite jedlo pre zajace", komentoval s úškrnom milý, keď zbadal svoju porciu. :) So zemiakmi s tvarohom a ľanovým olejom sme sa dosť často stretli na potulkoch po nemeckých farmách, zemiaky sa tam k jedlu varia v šupke.
2 porcie |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky ošúpeme a celé uvaríme v osolenej vode s novým korením.
- Na tanier dáme tvaroh, spravíme v ňom priehlbinu do ktorej nalejeme ľanový olej. Maslo v hrnci roztopíme.
- Uvarené zemiaky polejeme maslom, posypeme rozdrveným farebným korením a sušenou vňaťou. Ozdobíme mätou, ktorá sa mimochodom k jedlu podľa mňa veľmi hodí, kľudne sa jej dá dať aj viac.