Zemiakový perník (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Fajnový.

30
porcií
20 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajcia s vanilkovým a kr.cukrom vyšľaháme,
  2. pridáme zemiaky,
  3. múku zmiešame s kypriacim práškom a škoricou,
  4. pridáme k vyšľahaným vajciam a zamiešame.
  5. Pridáme orechy a hrozienka,zamiešame a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech./25x30/ Necháme upiecť .
  6. Ja som použila domáci čerešňový lekvár,ktorý som zriedila s rumom.
  7. tento zriedený lekvár treba hned po upečení natrieť na horúsi koláč.
  8. Takto necháme vychladnúť.
  9. Vychladnúty ozdobíme čokoládovou polevou.