Zemiakové lokše (fotorecept)

Autor receptu: mariaklara

Recept mám z časopisu "Dorka", na ktorý si určite dobre spomínate. V našej rodine patrí k obľúbeným jedlám.

15-16ks
porcií
50-60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť.
  2. Vychladnuté zemiaky pretlačíme alebo postrúhame, pridáme preosiatu múku, žĺtok, soľ.
  3. Vypracujeme hladké cesto.
  4. Vyklopíme na pomúčenú dosku.
  5. Vyformujeme do valčeka.
  6. Nakrájame na 15-16 rovnakých kúskov.
  7. Na pomúčenej doske vyvaľkáme tenké placky. (veľkosť dezertného tanierika)
  8. Pečieme na platni sporáka z oboch strán. Pracujeme rýchlo, aby cesto dlho nestálo a neredlo. Nakoniec ich potrieme rozpusteným tukom, prípadne olejom. Ak chceme urobiť viac kusov, suroviny si nachystáme, ale zamiesime po spracovaní predchádzajúcej dávky. Dobrú chuť!