Zemiakové guľky s kyslou kapustou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú slaninu. Do vytopenej slaniny pridáme nakrájanú cibuľu a opražíme. Kapustu s cukrom, soľou a rascou premiešame a dusíme domäkka. Uvarené zemiaky postrúhame najemno, pridáme krupicu, vajce, zmäknuté maslo, osolíme a vypracujeme cesto.
  2. Z cesta vytvarujeme malé guľky s priemerom 2,5 cm a naplníme ich mletým mäsom alebo klobásovou zmesou. Vložíme ich do osolenej vriacej vody a varíme, kým nevyplávajú na povrch. Potom ich necháme ešte minútu povariť a scedíme.
  3. Uvarené guľky premiešame s opraženou slaninou a kyslou kapustou a podávame.