Zemiakové guľky s kyslou kapustou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú slaninu. Do vytopenej slaniny pridáme nakrájanú cibuľu a opražíme. Kapustu s cukrom, soľou a rascou premiešame a dusíme domäkka. Uvarené zemiaky postrúhame najemno, pridáme krupicu, vajce, zmäknuté maslo, osolíme a vypracujeme cesto.
- Z cesta vytvarujeme malé guľky s priemerom 2,5 cm a naplníme ich mletým mäsom alebo klobásovou zmesou. Vložíme ich do osolenej vriacej vody a varíme, kým nevyplávajú na povrch. Potom ich necháme ešte minútu povariť a scedíme.
- Uvarené guľky premiešame s opraženou slaninou a kyslou kapustou a podávame.
|