Zemiakové gule s jahodami a mascarpone (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup


  1. Z uvarených zemiakov, múky a vajca vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do utierky a necháme v chladničke odležať 20 minút. Potom ho rozvaľkáme a nakrájame na štvorce alebo povykrajujeme z neho kruhy, ktoré budeme plniť.

  2. Jahody narežeme a dáme skaramelizovať s cukrom a so škoricou. Keď jahody pustia šťavu, odstavíme ich a primiešame mascarpone.

  3. Zmesou naplníme kúsky rozvaľkaného zemiakového cesta, vytvarujeme gule a dáme ich variť do vriacej vody na 20 minút. Zvyšné jahody môžeme povariť v troche vody, rozmixovať a touto omáčkou ozdobiť gule.