Zemiakové dukátiky
Autor receptu: douglas
Vyzkúšala som takúto zemiakovú prílohu k nedeľnému obedu. Mísa s dukátikmi vyzerala lákavo, tak som si ju pre radosť vyfotila :). Chlapom z našej rodiny zemiakové dukátiky chutili a aj v týchto horúčavách si prosili pridať. Výborné sú aj ako samostatné jedlo s hrnčekom mlieka, cmaru...
6 porcií |
10 minút príprava |
120 minút na 150 °C |
Postup
- Zemiaky dobre umyjeme. Nakrájame na cca 0.5 cm kolieska. Zapekaciu mísu vymažeme olivovým olejom, nasypeme zemiaky. Polejeme zvyšným olivovým olejom a rukami dobre premiešame. Upečieme tak, aby sa na nich urobila ružová kôrčička.
- Olúpeme cesnak a prelisujeme lisom na cesnak. Do misky k prelisovanému cesnaku pridáme soľ. Dukátiky po upečení posypeme cesnakom so soľou a servírujeme.