Zemiakové dukátiky

Autor receptu: douglas

Vyzkúšala som takúto zemiakovú prílohu k nedeľnému obedu. Mísa s dukátikmi vyzerala lákavo, tak som si ju pre radosť vyfotila :). Chlapom z našej rodiny zemiakové dukátiky chutili a aj v týchto horúčavách si prosili pridať. Výborné sú aj ako samostatné jedlo s hrnčekom mlieka, cmaru...

6
porcií
10 minút
príprava
120 minút
na 150 °C

Postup

  1. Zemiaky dobre umyjeme. Nakrájame na cca 0.5 cm kolieska. Zapekaciu mísu vymažeme olivovým olejom, nasypeme zemiaky. Polejeme zvyšným olivovým olejom a rukami dobre premiešame. Upečieme tak, aby sa na nich urobila ružová kôrčička.
  2. Olúpeme cesnak a prelisujeme lisom na cesnak. Do misky k prelisovanému cesnaku pridáme soľ. Dukátiky po upečení posypeme cesnakom so soľou a servírujeme.