Zelerový šalát z Heľpy
Autor receptu: nazarboncuk
Recept mám od kamošky ktorá pochádza z Heľpy, preto ten názov :) Je skutočne výborný, zdravý a hlavne ľahký, keďže namiesto majonézy použijeme biely jogurt.
Postup
- Zeleninu uvaríme v celku (zeler prekrojíme) nie úplne domäkka - potrebujeme aby držala pohromade, neskôr ju budeme strúhať. Necháme vychladnúť a ošúpeme.
- Všetku zeleninu nastrúhame do šalátovej misky. Uhorky nastrúhame najemno. Pridáme k zelenine a premiešame s jogurtom, sušenými bylinkami, ochutíme soľou korením, horčicou a nálevom z uhoriek.
Šalát môžeme konzumovať hneď ale oveľa lepší je odležaný. S majonézovým zemiakovým sa nedá ani porovnať!! :) Dobrú chuť!