Zelerový šalát z Heľpy

Autor receptu: nazarboncuk

Recept mám od kamošky ktorá pochádza z Heľpy, preto ten názov :) Je skutočne výborný, zdravý a hlavne ľahký, keďže namiesto majonézy použijeme biely jogurt.

60 minút
príprava

Postup

  1. Zeleninu uvaríme v celku (zeler prekrojíme) nie úplne domäkka - potrebujeme aby držala pohromade, neskôr ju budeme strúhať. Necháme vychladnúť a ošúpeme.
  2. Všetku zeleninu nastrúhame do šalátovej misky. Uhorky nastrúhame najemno. Pridáme k zelenine a premiešame s jogurtom, sušenými bylinkami, ochutíme soľou korením, horčicou a nálevom z uhoriek. Šalát môžeme konzumovať hneď ale oveľa lepší je odležaný. S majonézovým zemiakovým sa nedá ani porovnať!! :) Dobrú chuť!