Zelerovo-kurací šalát

Autor receptu: kemka1

Tento šalát je výborný,kto vyskúša,neoľutuje.Dá sa jesť studený,ale aj teplý,s prílohou,ale aj bez nej.

Postup

  1. Cibuľu si nakrájame na mesiačiky,kuracie prsia na menšie kocky.Rozpálime olej na panvici, orestujeme cibuľové mesiačiky do zlatava.Potom pridáme kuracie prsia,počkáme kým sa mäso zatiahne, osolíme a okoreníme.Kým sa mäso dusí (nepodlievam,mäso pustí šťavu) ,nakrájame si zeler na tenké polmesiačiky,dáme do misy,kde ho mierne osolíme a polejeme vínnym octom,premiešame.Keď je mäso mäkké,odstavíme a pridáme k zeleru (kto chce môže nechať mierne vychladnúť),primiešame majonézu.Na tanier si poukladáme listy ľadového šalátu a na ne masu z misy.Dá sa to jesť aj s americkými zemiakmi alebo s pečivom,kto aké má rád.