Zeleninový šalát s kuracím mäsom a krutónmi

Autor receptu: matus113

Ľahké jedlo pre každého.

4-5
porcie
25 minút
príprava

Postup

  1. Nakrájame si podľa ročného obdobia zeleninu - rajčina, paprika, čínska kapusta, uhorka, sterilizovaná kukurica, reďkovka a pod.. Všetko zmiešame, osolíme a okoreníme čiernym korením.
  2. Príprava dressingu: do misky zmiešame 150 g majonézy, trocha horčice, kečupu, osolíme a okoreníme, premiešame a pridáme trošku mlieka.
  3. Kuracie mäso: umyjeme a nakrájame na menšie plátky, vyklepeme cez mikroténový sáčok, osolíme, okoreníme podľa chuti a osmažíme na olivovom oleji.
  4. Krutóny: natrháme bagetu, dáme na plech, polejeme olivovým olejom a dáme na 5 min. (nie viac) zapiecť do vopred vyhriatej rúry na 170 stupňov.