Zeleninový koláč s mätovým dipom

Autor receptu: deer

Tento koláč je ideálny pre zeleninomilných ľudí ktorým sa v chladničke nakopili zeleninové zásoby zo záhradky :) Je perfektný na raňajky, na večeru a aj ako trochu netradičná príloha na obed k mäsu. Ja ho mám rada aj ako samostatný chod so zemiakmi :)

3
porcie
10 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Postup

  1. Najprv si pripravíme všetky suroviny. Zeleninu ošúpeme, očistíme, nakrájame na malé kúsky aké sa nám pozdávajú a vsypeme ju do misy.
  2. Pridáme múku, maslo, vajíčka, soľ a koreniny. Môžeme pridať aj bylinky podľa chuti. Vzniknutú zmes dôkladne vymiešame, aby sa kúsky zeleniny pekne obalili.
  3. Zmes rovnomerne rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, posypeme čiernym mletým korením, vložíme do rúry a už len čakáme na netradičný chutný a veľmi rýchly koláč :)