Zeleninový koláč s mätovým dipom
Autor receptu: deer
Tento koláč je ideálny pre zeleninomilných ľudí ktorým sa v chladničke nakopili zeleninové zásoby zo záhradky :) Je perfektný na raňajky, na večeru a aj ako trochu netradičná príloha na obed k mäsu. Ja ho mám rada aj ako samostatný chod so zemiakmi :)
3 porcie |
10 minút príprava |
40 minút na 200 °C |
Postup
- Najprv si pripravíme všetky suroviny. Zeleninu ošúpeme, očistíme, nakrájame na malé kúsky aké sa nám pozdávajú a vsypeme ju do misy.
- Pridáme múku, maslo, vajíčka, soľ a koreniny. Môžeme pridať aj bylinky podľa chuti. Vzniknutú zmes dôkladne vymiešame, aby sa kúsky zeleniny pekne obalili.
- Zmes rovnomerne rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, posypeme čiernym mletým korením, vložíme do rúry a už len čakáme na netradičný chutný a veľmi rýchly koláč :)