Zeleninovo-fazuľové ragú
Zeleninovo-fazuľové ragú s ryžou
Autor receptu: mirkajan
Tento recept je improvizácia pôvodne fazuľového stroganova. Keďže som potrebovala
minúť aj zeleninu z chladničky, recept som si
upravila - čiže vzniklo niečo, čo sa na pôvodný recept podobá iba veľmi okrajovo...
2-3 porcie |
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibule očistíme a nakrájame na drobno. Na 2 PL rozpáleného oleja orestujeme nakrájané cibule, potom pridáme paradajkový pretlak, dijonskú horčicu a mletú údenú papriku, chvíľu orestujeme. Pridáme 1/2 brokolice a pár ružičiek karfiolu rozobraté na menšie kúsky. Zalejeme vývarom, premiešame, necháme zovrieť a dusíme cca 10 minút na miernom ohni.
- Po 10 minútach pridáme do zmesi odkvapkanú fazuľu, osolíme, okoreníme a neprikryté dusíme, aby sa trochu odparila tekutina a omáčka sa zahustila.
- Medzitým si malé cukety aj so šupou pokrájame na kocky a opražíme na oleji v inej panvici. Po opražení presypeme na tanier s kuchynskou papierovou utierkou, aby sme odsali prebytočný olej.
- Do zahustenej omáčky pridáme smotanu, orestovanú cuketu, dochutíme citrónovou šťavou. Podávame s ryžou - u mňa nachystané do krabičiek ako obed do práce pre mňa a moju horšiu polovičku.