Zeleninové tarhoto s párkom
Autor receptu: kristinamia
Dnes mame na obed toto tarhoto, robievam ho uz dlhsie. Moja svokra robi rizoto z
tarhone, ale take klasicke s masom a s mrkvou a hraskom. Ja som si jedneho dna
vymyslela toho, z toho co dom dal a cakala som co povie manzel, ked mu to nachystam
ako obed. Bola som milo prekvapena, ked mi povedal, ze mu chuti viac ako klasicke
5 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Zeleninu uvarime v osolenej vode, ja som varila zvlast mrkvu a zvlast brokolicu s fazulkami. Kukuricu som zaliala iba vriacou vodou a nechala rozmrazit. Vodu zo zeleniny som zliala do misy a pouzila neskor na tarhonu.
- Tarhonu som pripravila klasickym sposobom, akurat, ze miesto cistej vody, som ju zaliala vyvarom zo zeleniny, pridala by som aj zeleninovy bujon, ale zabudla som kupit. Bolo by chutnejsie.
- Cibulku som orestovala na oleji do zlata.
- Parky som nakrajala na kolieska a tiez opiekla.
- Nakoniec som vsetko zmiesala a ochutila. Urobila som k tomu kapustovy salat. Dobru chut