Zeleninové fašírky /fotorecept/
Autor receptu: svetlana9
Dnes sa mi chcela v komôrke obesiť myš - zásoba žiadna. Objavila som malé zvyšky zeleniny a vyčarovala obed, na ktorom som si už dávno tak nepochutila.
6-8 porcií |
15-45 minút príprava |
30-45 minút tepelná úprava |
Postup
- všetky suroviny nakrájame na malé kúsky a podusíme pol hodinu na troške oleja. Podlejeme trochou vody. Necháme vychladnúť a vmiešame 2 rozhabarkované vajcia, z vody vyžmýkaný chlieb, dobre vymiešame a zahustíme strúhankou. Nezabudnime vmiešať koreniny. Z masy tvoríme okrúhle fašírky, ktoré obaľujeme v polohrubej múke.
- Z uvedeného množstva mi vyšlo 13 kusov fašírok. Vypražila som ich na oleji a po vybratí uložila na papierové utierky, aby vypili prebytočný olej.
- Ako prílohu som urobila ryžu, hodia sa samozrejme aj zemiaky - kaša, pyré, tatarská omáčka, niečo kyslé, ale aj kompót.