Zelené rezance s hubami a šošovicou
Autor receptu: redakcia
2 porcie |
60 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Preosiatu múku, vajcia, čerstvý alebo rozmrazený špenát, soľ, olej a oregano vymiesime rukami. Podľa potreby primiesime trochu múky. Cesto zabalíme do mikroténovej fólie a hodinu necháme odležať. Huby aj šošovicu namočíme na hodinu do studenej vody. Cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na 1 mm hrúbku, posypeme múkou, zrolujeme a pokrájame na 2 cm široké rezance.
- Scedené huby a šošovicu udusíme na 3 PL olivového oleja. Potom pridáme bylinky a bujón a 10 minút varíme. Vodu na rezance osolíme, pridáme zvyšnú PL olivového oleja a keď začne vrieť, za stáleho miešania do nej vložíme rozvinuté rezance. Varíme 3–5 minút.
- Scedené rezance zmiešame so šošovicovo–hubovou masou a dochutíme soľou a korením.
|