Cestoviny so špargľou

Zelená špargľa so slovenskou ryžou (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Inšpirácia je rcp. od @katka78: https://varecha.pravda.sk/recepty/risotto-so-zelenou-sparglou-a-hraskom-fotorec/50657-recept.html. Tak som si povedala, že to skúsim so slovenskou ryžou a slaninou a chutilo nám.

2-3
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zo špargle som odlomila hrubé konce, dala som ich do vody, keď zovrela, pridala som soľ a dala som variť špargle na 6 min. Vybrala som ich na tanier, trochu nechala vychladnúť a pokrájala. Vodu som nevyliala, dala som do tej istej variť slovenskú ryžu na 6 min.
  2. Kým sa varila špargľa, plátky slaniny som pokrájala na pásiky, do woku som dala trošku oleja a opiekla na ňom slaninu do chrumkava a vybrala som ju na tanier.
  3. Treba sledovať varenie špargle a potom cestoviny. Do woku som dala pokrájaný cesnak a chilli, po pár sekundách som dala vedľa sporáka, aby mi to neprihorelo.
  4. Scedila som cestovinu nad miskou, trochu vody, teda vlastne vývaru, bude treba. Cestovinu som dala do woku k cesnaku a chilli, vrátila som na sporák a premiešala a dala 2 PL vývaru, zas premiešala a dala ešte 2 PL vývaru, aby sa to pekne spojilo
  5. Teraz som pridala uvarenú špargľu, opečenú slaninu a pecorino.
  6. Zas som pridala 2 PL vývaru, premiešala, odstavila a pridala som maslo. Po pomiešaní s maslom je hotovo. Na tanieri sme si ešte posypali trochu pecorinom, ale fotila som pred týmto krokom.
  7. Náš šťastný pes na výlete: