Zelená špargľa s parmezánovo-citrónovým maslom

Autor receptu: sjuz

Inšpirácia z časopisu - a ľahká a chutná večera bola o chvíľu na stole:)

5 minút
príprava
3-4 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Suroviny: ( najprv som si nachystala 3 citróny, nakoniec som dala šťavu z dvoch, a samozrejme aj viac masla - pretože mi bolo jasné, že manžel to ZJE :)!
  2. Zo špargle odkrojíme konce - cca 3-5 cm, a uvaríme vo vode - cca 3-4 minútky, aby zostala chrumkavá.
  3. Do hrnca dáme šťavu z citróna, maslo, a na miernom ohni miešame, kým vznikne jemná omáčka.
  4. Pridáme postrúhaný syr, a ešte chvíľu miešame do hladka. osolíme podľa chuti a okoreníme čerstvo namletým čiernym korením.
  5. Ja som ešte hladnému manželovi ponúkla vlastnoručne upečený chlebík:) a pohár bieleho ľahkého vínka.
  6. Špargľu namáčame do omáčky, alebo si ju polejeme.