Zelená špargľa s parmezánovo-citrónovým maslom
Autor receptu: sjuz
Inšpirácia z časopisu - a ľahká a chutná večera bola o chvíľu na stole:)
5 minút príprava |
3-4 minút tepelná úprava |
Postup
- Suroviny:
( najprv som si nachystala 3 citróny, nakoniec som dala šťavu z dvoch, a samozrejme aj viac masla - pretože mi bolo jasné, že manžel to ZJE :)!
- Zo špargle odkrojíme konce - cca 3-5 cm, a uvaríme vo vode - cca 3-4 minútky, aby zostala chrumkavá.
- Do hrnca dáme šťavu z citróna, maslo, a na miernom ohni miešame, kým vznikne jemná omáčka.
- Pridáme postrúhaný syr, a ešte chvíľu miešame do hladka. osolíme podľa chuti a okoreníme čerstvo namletým čiernym korením.
- Ja som ešte hladnému manželovi ponúkla vlastnoručne upečený chlebík:) a pohár bieleho ľahkého vínka.
- Špargľu namáčame do omáčky, alebo si ju polejeme.