Želatínové kocky (fotorecept)

Autor receptu: rosaneta

Jemný koláčik, pokrytý želatinou , veľmi ľahký a vynikajúci na víkend som dnes upiekla.

30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Žltka vymiešame s cukrom , pridávame vlažnú vodu a potom olej. Potom si rozmiešame múku s práškom do pečiva a pridáme do cesta , zamiešame. Nakoniec zľahka primiešame sneh z bielok.
  2. Plech vymastíme tukom a vysypeme múkou, do ktorého vlejeme cesto. Na vrch poukladáme na kúsky pokrájané broskyne.
  3. Pečieme vo vyhriatej elektric. trúbe 30 minút na 180 stupňoch. Upečené necháme chvíľku vychládnuť.
  4. Teraz si uvaríme želatinu: Sirup , čo nám zostal z konzervy broskýň si dáme do hrnca , pridáme trochu vody / ja som ešte pridala 2 poliev. lyžice pomarančového sirupu /. Pudingový prášok dáme do menšej nádoby s 3 čaj. lyžicami kryšt. cukru ,zalejeme trochou sirupu, čo máme v hrnci a rozmiešame. Sirup s vodou a pomarančovovým sirupom dáme variť , ked vrie tak pridáme do neho zmes pudingu , čo máme v menšej nádobe a uvaríme na želatinu.
  5. Vylejeme ju na cesto.
  6. Rovnomerne želatinu rozotrieme a uhladíme.
  7. Necháme ľubovoľne vychládnuť .
  8. Pokrájame na kocky.
  9. V reze.
  10. Źelatinové kocky chutia s džusom.