Želatínové kocky (fotorecept)
Autor receptu: rosaneta
Jemný koláčik, pokrytý želatinou , veľmi ľahký a vynikajúci na víkend som dnes upiekla.
Postup
- Žltka vymiešame s cukrom , pridávame vlažnú vodu a potom olej. Potom si rozmiešame múku s práškom do pečiva a pridáme do cesta , zamiešame. Nakoniec zľahka primiešame sneh z bielok.
- Plech vymastíme tukom a vysypeme múkou, do ktorého vlejeme cesto. Na vrch poukladáme na kúsky pokrájané broskyne.
- Pečieme vo vyhriatej elektric. trúbe 30 minút na 180 stupňoch. Upečené necháme chvíľku vychládnuť.
- Teraz si uvaríme želatinu: Sirup , čo nám zostal z konzervy broskýň si dáme do hrnca , pridáme trochu vody / ja som ešte pridala 2 poliev. lyžice pomarančového sirupu /. Pudingový prášok dáme do menšej nádoby s 3 čaj. lyžicami kryšt. cukru ,zalejeme trochou sirupu, čo máme v hrnci a rozmiešame. Sirup s vodou a pomarančovovým sirupom dáme variť , ked vrie tak pridáme do neho zmes pudingu , čo máme v menšej nádobe a uvaríme na želatinu.
- Vylejeme ju na cesto.
- Rovnomerne želatinu rozotrieme a uhladíme.
- Necháme ľubovoľne vychládnuť .
- Pokrájame na kocky.
- V reze.
- Źelatinové kocky chutia s džusom.