Zdravé zemiakové placky (fotorecept)

Autor receptu: eldina

zimné povaľovanie sa spôsobilo, že vďaka mojej nížke (opak výšky), mi je konfekcia č.38 veľká a č.36 tesná..načim teda zhodiť cca 5 kg síce jedením, ale toho, čo mám rada a zemiakové placky sú presne to, čo rada len tak chrúmem..:) ......a chuťovo nemusím robiť žiadny kompromis

10 minút
príprava
35 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Potrebujeme: /nakoľko ja robím vždy "za vandel", prísady mám "podľa potreby"-množstvo a chuť si aj tak každý upraví podľa seba, zemiakové placky sa nerobia na váhu, či iné miery/.......vločky nemusia byť mleté- len sa skôr "napijú" ak sa pomelú
  2. surové zemiaky očistiť, nastrúhať /na veľkom struháku/, osoliť..nechať chvíľu "zažrať", kým trochu zmäknú..pridať vajce, soľ, majoránku, cesnak, mleté čierne korenie, mleté ovsené vločky /slané zemiaky pustia "vodu"/, dobre pomiešať, nech sa chute spoja../ do cesta môžte pridať aj trochu olivového oleja/
  3. trúbu predhriať na 190 °C, na plech dať papier na pečenie, robiť lyžicou kôpky, trochu poliať olivovým olejom a dať piecť
  4. piecť cca 35-40 minút /závisí od trúby/
  5. /mala som za 4 plechy/..:), podávala som s dressingom z bieleho jogurtu, mletého čierneho korenia, soli a kôpru..
  6. lenivší odtučňovači môžu zemiakové cesto vyliať na plech a piecť ako "koláč"..:)