Zdravé a chutné (fotorecept)
Autor receptu: simi09
Pochúťka takzvaná hliva ústricová zdravá a chutná na obed či ľahku večeru
4 porcie |
5 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny potrebné na tento recept
- Cibuľu si nakrájame na pol mesiačiky, zohrejeme si olej na panvici a cibuľu popražíme do zlatista, pridáme mletú červenú papriku, čierne korenie, soľ. Medzitým si nakrájame na tenke kúsky zelenú papriku a pridáme k cibuli. Restujeme asi 5 min. Hlivu si najkrájame na rezančeky a pridáme k cibuli a paprike chvíľku orestujeme,podlejeme trochou vody a necháme dusiť cca 10 minút.
- Po podusení zalejeme smotanou na varenie a necháme zredukovať. Podávame to s opečeným chlebíkom alebo aj haluškami či kvalitnou ryžou. Prajem dobrú chuť :-)